Ook voor bedrukken bent u aan het juiste adres bij World Present!

 

Uw logo/tekst kan op veel verschillende manieren op een artikel als polo of tshirt worden aangebracht. Materiaal en soort artikel bepalen welke techniek(en) gebruikt kan worden. Uiteraard is ook de prijs een belangrijke factor die de uiteindelijke keuze bepaalt. Hieronder staan alle technieken met een beknopte omschrijving.

Zeefdruk (rechtstreeks)

Zeefdruk is een druktechniek waarmee textiel, posters en vele andere materialen kunnen worden voorzien van tekst en/of afbeelding.

De drukvorm is een met zijde of nylongaas bespannen opklapbaar raam. Dit raam wordt vlak boven het te bedrukken materiaal gehangen. Door met een rakel inkt over dit gaas te strijken, laten de kleine openingen in het weefsel de inkt op het artikel door. Om nu een tekening of beeld te krijgen moet het gaas op bepaalde plaatsen worden dichtgemaakt, zodat daar geen inkt op het artikel kan komen. Het gaas zal dus alleen open zijn op de plaatsen die inkt moeten doorlaten. De rest wordt door middel van sjablonen afgedekt. Raster is, afhankelijk van het te bedrukken materiaal, beperkt mogelijk.

Zeefdruk (transfer)

In basis is deze techniek hetzelfde als de rechtstreekse zeefdruk alleen wordt er nu in spiegeldbeeld op thermisch papier gedrukt. Hierna wordt er op een pers door middel van verhitting en druk het logo/tekst op het artikel aangebracht. Deze techniek wordt veel gebruikt op textiel en tassen met een grove structuur en meerkleurendruk op paraplu's.

Sublimatie

Dit is een proces dat gebruik maakt van hittegevoelige inkten die een verbinding kunnen maken met een speciaal hiervoor gecoat oppervlak en kan toegepast worden op metaal, keramiek, polyester, textiel, glas, kunstof, ...enz. het aanbod aan sublimeerbare produkten groeit nog elke dag.

Sublimatieinkten hebben de eigenschap te veranderen van een vaste vorm in een gasvormige toestand zonder door de vloeibare fase te gaan, door verhitting veranderen de inkten in een gas die de mogelijkheid heeft een verbinding aan te gaan met polyester of acrylaatoppervlaktes. Sublimatieinkten zijn hierdoor uiterst wasbestendig doordat het beeld zich niet aan de oppervlakte bevindt maar deel uitmaakt van het oppervlak.

De bedrukking is altijd full colour. Dit houdt wel in dat de ondergrond wit moet zijn. Bij lichte kleuren is het ook mogelijk om er een donkere kleur op te sublimeren.

De volgende artikelen (dus wit en lichte kleuren) zijn bij uitstek geschikt om te sublimeren:
- t-shirts
- poloshirts

Het grote voordeel is dat het al mogelijk is vanaf 1 stuk en dat er geen instelkosten worden berekend!